Снимка: БГНЕС
fallback

В Румъния е регистриран първи случай на остър хепатит с неизвестен произход. Това съобщи Радио Румъния.

Oще по темата

Случаят се отнася до петгодишно момиченце от покрайнините на Букурещ, което е било хоспитализирано на 4 април. Според румънското министерство на здравеопазването пациентът няма активна вирусна инфекция и няма признаци на автоимунно заболяване, предава БГНЕС.

Детето не е било в чужбина и няма епидемиологична връзка с друг случай, известен на европейския офис на Световната здравна организация (СЗО).

Досега СЗО Европа е съобщила за 169 случая на тежък хепатит с неизвестна етиология (не са идентифицирани известни хепатитни вируси) при деца на възраст между един месец и 16 години в 12 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 години

Постковид при НЕВАКСИНИРАНИ деца. На това се дължи.

32

Анонимен

преди 2 години

Този хепатит се появи преди ваксините, а и само малка част от по-големите деца с този хепатит са ваксинирани, но *** едно си знаят, едно си баят - ваксините.

31

Анонимен

преди 2 години

Хич не е неизвестен причинителя, американците писаха че е адено вирус, я сега да видим дали нямаше едни вакси за ковид с аденовируси и дали от тая чорба не се пръкна нещо ново, което да не действана на възрастните, но да е пагубно за децата, щото бая експеримент се проведе над човечестното

fallback