Снимка: Istock

Великденските празници, както коледните и Гергьовден, преминават в срещи с любими хора и обилно хранене. Пролетта е сезонът на детокса, а след няколко дни, в които сме си позволили консумация на повече алкохол, тестени и захарни изделия, мезета, тялото ни има нужда да се детоксикира и разтовари от излишните течности. Това можем да постигнем, включвайки в менюто си повече от определени видове храни. Кои?

Джинджифил

Джинджифилът съдържа много антиоксиданти, които могат да подпомогнат храносмилането, спомагат за намаляване на подуването и газовете в корема. Също така, консумацията му под формата на чай, допринася и за елиминирането на задържаните излишни течности в организма.

Броколи

Броколите са идеалното допълнение към менюто ни, след като великденските празници отминат. Вкусните зеленчуци са богати на фибри, имат малко калории и подпомагат ускоряване на естествената детоксикация на тялото. Броколите имат много антиоксидантни свойства, благодарение на които тялото ни е по-защитено от вредни токсини. Също така ни осигуряват фитонутриенти, които помагат за стимулиране на естествения процес на детоксикация на тялото.

Грейпфрут

Грейпфрутът е суперхрана за детокс на тялото. Сочният плод ни осигурява важните витамини А, С и В1, както и пантотенова киселина, фибри, калий и биотин. Учени смятат, че ензимите, открити в грейпфрута, могат също да помогнат в разграждането на мазнините в тялото, за да ускорят загубата на тегло. Не на последно място е и подходяща храна за елиминиране на токсините след великденското обилно хапване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase