Снимка: Istock

Знаете ли, че е жизненоважно да се поддържа 94-98% насищане с кислород в кръвта, за да се предотврати хипоксия и увреждане на тъканите. Известно е, че ниското насищане с кислород може да доведе до астма, белодробни нарушения, сърдечни заболявания, да влоши съществуващ здравословен проблем и други. Разбира се, важно е да следим здравословното си състояние и при необходимост да се консултираме с лекар.

Но извън това, не бива да забравяме, че начинът ни на хранене е от съществено значение да бъдем и да се чувстваме здрави. Хубавото е, че има определени храни, като млечни продукти, немазни меса и риби, фурми, леща, киви, броколи, спанак, чесън и други, които могат да помогнат за подобряване на нивата на кислород в тялото.

Те съдържат важни хранителни елементи, които са от съществено значение за поддържане на оптимален кръвен поток и нива на кислород в организма.

Манго

Вкусното манго ни осигурява витамини A, B3, B5, B6 и C, както и желязо и мед. Всички тези хранителни вещества са необходими на организма за повишаване на нивата на насищане с кислород в кръвта. Мангото има и противовъзпалителни и повишаващи имунитета свойства.

Ядки и слънчогледови семки

Ядките и слънчогледовите семки са едни от най-полезните храни за нашето здраве. Съдържат добри количества витамини от групата В, витамин Е, протеини, диетични фибри и полиненаситени мастни киселини. Всички тези хранителни вещества помагат за подобряване на притока на кислород и транспортирането на обогатена с кислород кръв към всички части на тялото. Не забравяйте, че е по-здравословно, когато консумираме ядки и семки без добавени сол и други овкусители.

Яйца

Още една храна, която подобрява притока на кислород в тялото са яйцата. Те са отличен източник на желязо, цинк, протеини, селен, витамини A, D, B5, B6, B12, E и K, фолиева киселина, бета-каротин.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase