Снимка: Istock

Чаят е известен със своите облекчаващи свойства по отношение на настинките, вирусните инфекции и респираторните проблеми. За съжаление се обръщаме към чая, когато вече сме болни или имаме оплаквания, възпалено гърло или запушен нос. А можем да намалим риска от чести настинки и инфекции, като се грижим за имунната система редовно с помощта на чая.

Някои видове чай имат много мощни противовъзпалителни свойства, които стимулират имунната система и подобряват функциите ѝ. Те действат като превантивна мярка срещу честите разболявания, подобряват здравословния статус на организма, зареждат го с много антиоксиданти, които потискат възпаленията и улесняват функциите на имунната система.

Някои видове чай могат да подпомогнат имунното здраве. По-добрите функции на имунната система означават по-добро цялостно здраве за организма, по-добри съпротивителни сили, но не само срещу външни атаки, но и срещу стреса, възпаленията в клетките и всички предпоставки за злокачествени образувания и хронични заболявания, срещу които имунната система също се бори.

Кои са най-мощните чайове в помощ на имунната система?

Зелен чай

Зеленият чай има много мощни свойства по отношение на имунитета. Той предлага богато разнообразие от антиоксиданти и полифеноли, които стимулират имунната система и се борят с възпаленията в тъканите. Всичко това улеснява функциите на имунната система, правейки справянето с атаките на микроорганизмите по-лесно.

Чай от куркума

Куркумата е подправка от Изтока с приятен, леко пикантен и характерен вкус и аромат. Изследванията сочат, че куркумата е много богата на антиоксиданти, подкрепящи цялостната функция на имунната система, според everydayhealth.com. Активната съставка куркумин се бори много ефективно със свободните радикали, като ги неутрализира и намалява потенциалния риск от възпалителни, хронични и ракови заболявания. Облекчаването на този товар помага на имунната система да работи по-добре и по-ефективно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase