Снимка: Istock

Едно от най-добрите масла за здравето и красотата на косата (но и кожата) е бадемовото. То е богато на мастни киселини, като омега 3-6-9, минерали, както и важните за нашата красота витамини Е и А. Лесно е за употреба, бързо се абсорбира от кожата и косата, но какви са неговите предимства за намаляване на косопада?

1. Подхранва косата и насърчава растежа на нова

Според редица западни проучвания, богатото бадемово масло, благодарение на своите минерали и протеини, спомага за стимулиране на растежа на косата, като същевременно я укрепва. Освен това косата става по-мека и лъскава.

2. Поправя повреди

Може би няма жена, която да не ползва сешоар, преса за коса, маша. Всичко това заедно с боядисването, нанасянето на различни стилизанти, уврежда косата, като я прави по-суха, лесна за накъсване. Бадемовото масло спомага да се намалят щетите от загуба на коса чрез накъсване, като бързо възстановява нейната мекота.

3. Богато е на антиоксиданти

Витамин Е, присъстващ в бадемовото масло, е антиоксидант. За него е известно, че помага в борба с оксидативното увреждане, но също така помага и за стимулиране на растежа на нова коса.

4. Действа противовъзпалително

Бадемовото масло има противовъзпалителни свойства и нанесено върху кожата на скалпа може да помогне за намаляване на раздразненията, като сърбеж, дори причинен от пърхот. Не на последно място, това масло е подходяща грижа дори за по-мазните типове коса.

Как да използвате бадемово масло, за да контролирате косопада и да подобрите състоянието на косата ви?

Повече може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase