Снимка: Pixabay
fallback

На 15 февруари се отбелязва Международният ден на децата, болни от рак. Медицинските статистики показват, че ежегодно в света 200 000 деца заболяват от рак, а около 100 000 умират от болестта, най-вече защото нямат възможност да се лекуват.

Около 70% от малките пациенти оживяват, благодарение на съвременните методи за лечение. Други приблизително 20% биха могли да оцелеят, но умират, поради липса на средства, донорска кръв и квалифицирана медицинска помощ.
 
Международният ден на децата, болни от рак, е празник на надеждата и победата за малки и големи, лекари и здравни работници, родственици и близки на преборилите се, и борещи се заболели, както и на всички онези хора, които не са безразлични към чуждото нещастие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 години

Абе има ли нещо което да няма Международен ден? Коя дата е Международния ден на скъсания джоб, да изпием по една вода за празника

4

noFreeman

преди 2 години

Преди 3-4 години имаше статия че между 4 и 5 милиона деца заболяват на година от рак и 80% от тях умират... тук заради ПЛАНдемията ли занижавате бройката...

3

СЗО

преди 2 години

Така е ....като не се спазват Ковид мерките ....и не се ваксинирват по 5-10 пъти на година .....

fallback