Снимка: Istock

Всекидневно ни се случват толкова много неща. Изложени сме на постоянен поток от негативни новини, същевременно искаме да се представяме на ниво навсякъде – в работата, семейството. Тревожността и стресът бавно започват да превзема живота ни. Понякога дори не забелязваме, че се нуждаем от пауза, за да се справим със стреса, а физическите проявления, които настъпват в резултат на него, също могат да останат незабелязани.

Вижте 5 скрити признака на стрес, които не бива да подминавате.

Скърцате със зъби

Основната причина за скърцане на зъбите е стресът. Това може да се случи както през деня, така и нощем докато спите. Неприятните усещания за болка и напрежение в челюстта на сутринта е издайнически признак, че сте си стискали, търкали зъбите насън. Зъболекарят ви също може да потвърди дали това е така по вида на зъбите ви, които ще изглеждат по-изпилени, особено кътниците.

Потите се повече от обикновено

Повишеното изпотяване може да се прояви по ред причини – спорт, високи температури, менопауза, преди или по време на месечния цикъл, здравословни проблеми и други. Обърнете внимание в какви ситуации ви се случва да се потите повече. Може да е когато сте в конфликтна ситуация с някого, когато ви предстои важно събитие като говорене пред голяма група хора, интервю за работа, среща с шефа. Тялото реагира на стреса с интензивно потене, което се появява в резултат на заплаха, от която то се опитва да избяга.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase