Снимка: Istock
Вероятно няма жена, която да не иска да забави процесите на стареене на кожата си. Всекидневно се вглеждаме в лицето си и понякога оставаме неприятно изненадани от поредната фина линия. Въпреки че остаряването е естествен процес и всяка възраст е красива, стараем се да осигурим на кожата си най-добрата грижа. Храната не е изключение, когато искаме да изглеждаме добре. Вижте няколко чудесни храни, с които може да поддържате сияйния си вид за по-дълго време. 
 
Домати
 
Една от най-полезните храни за здрава и красива кожа са доматите. Те са богати на антиоксиданта ликопен, който е известен със способността си да подхранва кожата, като повишава нивата на проколаген, като така тя е по-гладка и сияйна за по-дълго време.
 
Горски плодове
 
Въпреки че всички горски плодове са полезни за красотата ни, сините боровинки са изключително добри, тъй като количеството на витамин С е най-високо в тях в сравнение с други плодове. За наличието на антиоксидантни антоцианини в плодовете също се смята, че помага за неутрализиране на свободните радикали, които ускоряват процесите на стареене.
 
Авокадо
 
Вкусно, богато на витамин Е и комплексни витамини от групата В, авокадото ни осигурява и добри количества витамин С. Всички тези хранителни елементи благоприятстват състоянието на кожата ни. Авокадото съдържа и омега-3 мастни киселини, глутатион, за които се смята, че забавят появата на бръчки. 
 
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase