Снимка: Istock

Нова година, нови очаквания и надежди, куп обещания към себе си, които невинаги изпълняваме. Дали през новата 2022 да не променим нещо? Да си създадем някои навици за повече физическо и емоционално здраве, за повече мотивация и успех. Защото ако например решим да се храним по-здравословно и се чувстваме физически добре от тази промяна, то начинът ни на хранене няма как да не повлияе и на нашето емоционално състояние. Чувстваме се по-щастливи, харесваме се повече.

За новата година споделяме с вас 5 навика за повече здраве и щастие.

Фокусирайте се върху положителното

Позитивното мислене има изключително благоприятен ефект върху здравето ни. От друга страна, негативните мисли и настроения водят до редица здравословни проблеми. Всъщност много по-лесно ни е да се фокусираме върху негативността, страха.

Чували ли сте за ретикуларната активираща система? Ние до голяма степен създаваме реалността на света около нас, като възприемаме това, върху което се фокусираме. Ако се оставите да затънете в негативните събития около вас, постоянни тревога и страх, те ще превземат живота ви. Но полагайки усилия да се фокусирате върху положителното, тогава животът ви ще бъде по-спокоен, може да бъдете по-щастливи.

Правете ежедневни упражнения

Или посещавайте спортни занимания. Ежедневните упражнения водят до множество ползи за здравето. Подобряват качеството на съня, помагат за баланса на кръвната захар и кръвното налягане, баланса на хормоните и т. н. Това е един от най-добрите подаръци за новата година, които може да направите за тялото си.

Направете упражненията ваша лична цел. И съвсем не е задължително да посещавате фитнес, има толкова много активности, включително и разнообразни упражнения, които да правите у дома, които ще ви помогнат да укрепите мускулите, да намалите стреса и ще ви поддържат в добро физическо състояние.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase