Снимка: Istock

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя трябва да ви зареди с енергия и достатъчно хранителни вещества, за да устоите на предизвикателствата на деня. За да се случи това обаче, закуската ви трябва да е максимално здравословна. Не е важно просто да закусите – важно е как и с какви храни го правите. Сандвичът е една от най-популярните закуски, които милиони хора по света консумират. Той обаче невинаги е здравословен.

Но има няколко начина да направите сандвича си за закуска максимално здравословна опция. Ето как.

Подбирайте постно месо

Беконът е едно от най-използваните меса за закуска. Ако сте от почитателите на английската закуска, вероятно добавяте бекон към чинията си всяка сутрин. У нас също толкова разпространени са сушените, варено-пушените колбаси, които съдържат изключително много мазнини. За да намалите наситените мазнини, а заедно с тях и излишните калории, наблегнете на постните меса за закуска. Такива са печените и варени пуешки, пилешки или свински деликатеси, направени от чисто месо.

Извлечете максималното от хляба си

Сандвич без хляб не е сандвич. Няма как да премахнете хляба от този вид закуска, но можете да извлечете максимума от него. За целта избягвайте гевреците, бейгълите, кроасаните, питките от бяло брашно. Заменете ги с възможно най-пълнозърнестите им версии. Така ще добавите повече протеини и фибри към закуската си. Според клиника Майо, това е много важно за намаляване риска от инфаркт, инсулт, диабет, както и за удължаване на усещането за ситост през целия ден.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase