Снимка: Pixabay

Протестиращите медици от Видин прекратиха гладната си стачка. Това стана след среща със заместник-директора на МБАЛ „Св. Петка“ д-р Богдан Томов, съобщиха от здравното министерство.

От ведомството допълниха, че ще има още разговори с ръководството на болницата.

Проверката на вътрешния одит на здравното министерство е установила, че оплакванията за намалено заплащане за „първа линия“ на санитарите от отделението по спешна медицина се отнася за 2020 година и периода януари-май 2021 година. Всеки един от тях е посочил, че след месец юни 2021 година е получавал редовно и изцяло сумите за работа на първа линия.„Проверяващите не получиха отговор на въпроса - защо, след като недоволството от заплащането е свързано с минало време, се организира протест сега, няколко дни преди изборите и случайно ли е съвпадението с посещението на президента Румен Радев в района? Случайно ли е съвпадението, че един от лидерите на протеста е кандидат за народен представител?

Случайно ли е съвпадението, че клип, заснет в COVID отделението на видинската болница един месец по-рано, се разпространява в медиите сега, при това след манипулиране на съдържанието?", питат от Министерството на здравеопазването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase