Снимка: Istock

Плодовете са изключително полезен и незаменим източник на витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. Присъствието им в диетата ни е задължително, ако искаме да се радваме на добро здраве.

Плодовете имат семена, които обикновено се опитваме да избягваме. Не ги консумираме, отстраняваме ги, а това невинаги е добър избор. Семената на плодовете съдържат хранителни вещества, които биха могли да допринесат за здравето ни.

Кои са семената на плодовете, които обикновено не консумираме, а би било добре да не ги изхвърляме?

Семената на динята

Когато ядете диня, вероятно избягвате черните ѝ семена. Те обаче са много полезни за кожата и червата. Богати са на витамин С и изключително наситени с фибри, от което зависи доброто здраве на чревната флора. Витамин С е мощен антиоксидант, който влияе положително на кожата. Може да подпомогне и лечението на акне, както и да стимулира изглаждането на кожата, да я предпази от ранна поява на бръчки.

Семената на папая

Семената на папаята са много полезни за храносмилателната система. Те подхранват червата и подобряват състоянието на полезните бактерии в тях, защото са богати на фибри. Семената на папаята са богати на ензима папаин, който подпомага храносмилането.

Семената на нара

Семената на нара могат да помогнат в борбата с килограмите. Те са полезни за отслабване. Съдържат множество фибри, витамини и минерали, важни за организма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase