Снимка: istock
fallback

Лято е и е време за плаж. Дългоочакваната почивка може би наближава за мнозина, но готови ли сте да се появите по бански на плажа? Акнето може да понижи самочувствието ви на плажа, особено ако се намира по дупето. Този неприятен проблем се случва често, но добрата новина е, че можете да промените това.

Какво предизвиква акне по дупето?

Хормони

Един от най-честите причинители на акне по тялото, включително по дупето, са хормоните. Те играят роля в секрецията на себум, в растежа на бактерии по кожата. Хормоналните изменения могат да направят себума по-наситен, което да допринесе за образуването на по-гъста и лепкава маса в порите на кожата. Тя от своя страна създава условия за възпаление на космените фоликули. Резултатът е акне.

Влажни, потни дрехи

Ако носите прекалено тесни дрехи, които се напояват с пот лесно, особено след спорт, и стоите с тях дълго време без да се преоблечете, това създава допълнителни условия за свръхрастежа на вредните бактерии, причиняващи акне. Те в комбинация със себума, мъртвите кожни клетки, потта и наслагванията по кожата причиняват възпаления и запушвания на порите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

необходима е грижа за кожата с естествени продукти- мъжът ви да ви се изпразва там, където се появява акне- на дупето, на лицето, между циците, после мажете с ръце

15

дидо

преди 2 години

Тук по-подходящо е да има неква снимчица с раглобени пластмасови манекени, разхвърл яни по земята, за онагледяване на "тежките" последици.

14

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 16. Хората са отишли да си правят собствения кеф, не твоя. Извини простолюдието, че не се вписва в стереотипите ти за красота. Всички сме различни и затова света е шарен.

fallback