Снимка: Pixabay
fallback
Социалната мрежа Pinterest обяви, че забранява публикуването на реклами за отслабване от 1 юли. Новата политика също забранява рекламирането на "всякаква информация или фотографии, които идеализират или очерняват определени типове тяло", предаде БГНЕС.
 
Компанията заяви, че рекламите, които популяризират здравословния начин на живот и фитнес услугите и продуктите, все още са разрешени "стига да не са фокусирани върху загубата на тегло".
 
"Pinterest е място, където хората идват за вдъхновение. Независимо от формата или размера на тялото", се казва в изявлението.
 
Те промениха политиката си въз основа на насоките на Националната асоциация за хранителни разстройства (NEDA), която в началото на пандемията от Covid-19 започна да наблюдава повишена активност на линията им за помощ.
 
"Националната асоциация на хранителните разстройства приветства хода на Pinterest. Те се превърнаха в първата платформа за забрана на всички реклами, които популяризират и/или насърчават загубата на тегло", каза Елизабет Томпсън, временен изпълнителен директор на Националната асоциация за хранителни разстройства.
 
"Това е необходима стъпка, за да се даде приоритет на психичното здраве".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 години

дебели *** които слагат по 10 ковид ваксини на месец ще е новата генерация

7

Анонимен

преди 2 години

Колкото повече дебели хора, толкова по-рано ще ***, а преди това ще пълните джоба на лекари за сърдечно-съдови операции. Плюскайте и поркайте като ви е толкова акъла. Не забравяйте също, че от спорт се изтъркват ставите и се износва сърцето. В допълнение, захарните изделия са много полезни, но трябва да се консумират в големи количества. Зеленчуците са за козите, а плодовете за прасетата. Аз имах леля, която спортуваше и умря на 30 години, а дядо ми пушеше и пиеше по 1л ракия на ден до 100г.

6

Скара-Бира

преди 2 години

Лапайте кюфтаци, кебапчета, друсан кебап, чирпански кюфтета, пийте ракии, замезвайте яко, ручайте вина и си живейте живота. Твай.

fallback