Снимка: istock

Ако се събуждате сутрин без никаква енергия и дори кафето не може да ви помогне, има няколко начина, по които да повишите енергийните си нива и да се чувствате добре през целия ден. Можете да превърнете тези трикове в свои дългосрочни навици. Тялото ви ще ви е благодарно.

Яжте пикантни храни

Лютите и пикантни храни имат повишен термогенен ефект. Това означава, че при метаболизирането и усвояването им се отделя повече енергия, а температурата в тялото се повишава. Това ускорява изгарянето на калории, но и отделя по-големи количества енергия, от което се чувствате по-бодри.

Яжте шоколад

Всеки обича шоколад. Превърнете консумацията на това сладко изкушение в начин да се справите с умората. Черният шоколад с високо съдържание на какао съдържа кофеин и флавоноиди, вид антиоксиданти, които повишават енергийните нива и ободряват.

Дръжте подръка пръчка канела

Канелата има свойството да повишава енергийните нива. Можете да я добавяте към напитки и ястия, а можете и да държите близо до себе си една пръчица канела, която да помирисвате, когато чувствате умора. Според изследване, цитирано от WebMD, уханието на канелата помага да се ободрите. Поръсвайте и следобедното си капучино с малко канела. Това ще ви даде допълнителен тласък, освен че ще балансира нивата на кръвната ви захар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase