Снимка: istock
fallback

Някои жени не са привърженички на носенето на сутиен. Те предпочитат свободата на усещането на тялото си пред стегнатото неудобство, което сутиенът им носи. Ако сутиенът обаче е точно подбран според нуждите на гърдите и тялото ви, той не само няма да ви пречи, но и ще ви помага.

Какво се случва в тялото, ако носите сутиен всеки ден?

Вратът ви ще страда по-малко

Сутиенът има свойството да допринася за подобряване на стойката на тялото. Когато гърбът е по-изправен, това спомага за подобряване на позата на врата и отнемане на напрежението от него. Ако не носите сутиен всеки ден рискът да се изгърбвате несъзнателно е по-голям.

Стойката на гърба се подобрява

Когато не носите сутиен, рискът несъзнателно да се изгърбвате през деня е по-голям. Сутиенът играе съществена роля, като поддържа позата на тялото изправена, което се отразява положително на стойката на гръбнака и врата.

Гърдите няма да ви болят толкова по време на тренировка

Ако правите грешката да тренирате без сутиен, това носи рискове за гърдите, особено ако са по-големи. Тежестта на гърдите причинява натиск върху тъканите под кожата, съединителната тъкан, както и функционалната тъкан на млечната жлеза. Това може да предизвика не само болка, но и да създаде по-сериозни проблеми. Винаги носете спортен сутиен с по-стабилна поддръжка по време на тренировка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

баси тъпотията. Ако подобно нещо беше небходимо, еволюцията щеше да снабди жените с екзоскелет на това място. Точно обратното, сутиенът е продукт на две хиляди години женомразки и подтискащи жените фалшиви норми.

11

Анонимен

преди 3 години

Къде да се носи всеки ден?

10

Анонимен

преди 3 години

Със/без сутиен гравитацията не прощава.

fallback