Снимка: Istock

Подправките са не само чудесно средство да направите ястията си по-обогатени откъм вкусове, но те са прекрасни за подобряване на здравословното ви състояние. Когато говорим за суперхрани, рядко се сещаме за подправките, а те заслужават специално внимание и присъствие на трапезата. Пет от тях имат особено силно влияние върху здравето. Ето ги и тях.

Джинджифил

Джинджифилът е прекрасен на вкус. Той е и изключително полезен. Помага при храносмилателни проблеми, гадене и повръщане. Подходящ е за натурално подсилване на имунната система. Активните му вещества могат да допринесат за намаляване риска от диабет и сърдечносъдови заболявания.

Куркума

Куркумата се използва в източната медицина за облекчаване на чернодробни заболявания, инфекциозни заболявания, действа като противовъзпалително средство. Активните ѝ вещества дори могат да допринесат в борбата с някои онкологични заболявания, според Американското онкологично общество, цитирано от thelist.com.

Чесън

Чесънът е познат като природен антибиотик. Той е богат на витамин С, В6, магнезий, много фибри и сяра. Алицинът в чесъна има подсилващо имунната система действие. Чесънът е незаменима подправка в много ястия. Без него вкусът им никога няма да е на такова ниво. Включвайте го колкото се може по-често в менюто си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase