Снимка: Istock

Кожата ни се влияе не само от нещата, с които я третираме външно, но най-вече от храната, която консумираме. Тя е вътрешното ни гориво и като такова оказва огромно влияние върху състоянието на организма. Кожата е едно от проявленията на здравословното ни състояние. Ако тя не изглежда добре, значи не полагаме достатъчно грижи да сме здрави отвътре.

Има някои храни, които имат вреден ефект върху кожата, като могат да ускорят процесите на стареене и да предизвикат ранна поява на бръчки. Ето кои са те.

Консервирани храни

Консервираните храни съдържат много натрий. Той се абсорбира от тялото, оставяйки го силно дехидратирано, а в същото време кожата е подпухнала и с видимо задържана под нея вода. Прекомерните количества натрий в кръвта са опасни за здравето, не само за кожата, защото създават условия за редица заболявания, включително на бъбреците, сърдечносъдовата система, обмяната на веществата.

Готови плодови смутита

Консумирането на смутита е здравословен начин да приемете комбинация от плодове, ядки, семена и фибри. Това важи само ако сте ги приготвили сами и знаете какво точно съдържат без скрити изненади. Готовите смутита в много случаи съдържат добавени захари, които увреждат еластичността на кожата и предизвикват поява на бръчки.

Енергийни напитки

Енергийните напитки са много наситени със захари и кофеин. Тази ужасна комбинация уврежда кожата и блокира способността ѝ да синтезира колаген.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase