Снимка: Istock

Състоянието на кожата ни е отражение на нашето вътрешно здраве. За да бъде здрава и красива, тя се нуждае от постоянен запас от хранителни вещества. Знаем, че пресните плодове и зеленчуци са важни за здравето ни, а фрешовете са най-лесният начин да ги консумираме, особено ако нямаме време през деня или не са ни особено любими за хапване.

Суперсокове, за които вашата кожа ще ви благодари са соковете, в които има краставица, папая, грозде, магданоз. Много е важно да си осигурите фрешове, но не такива, които са с добавени захари. Кои други ще ви направят още по-красиви, вижте в следващите редове.

Сок от нар

Вкусният сок от нар е богат източник на аскорбинова киселина (витамин С), лимонена киселина. Неговата редовна консумация, както и прилагането на масло от нар върху кожата или продукти обогатени с него, намаляват щетите, причинени от UV лъчите.

Сок от пресен ананас

Суперплод за вашата красота! Ананасът е богат на основни ензими и хранителни вещества, като витамини В1, В2, В3, В6 и С, магнезий, калий, бромелаин, фибри. Всички те имат противовъзпалителни ефекти върху тялото, като помагат на кожата да бъде здрава и със сияен тен. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase