Снимка: Istock

Какво закусвате сутрин? Дали има дни, в които заменяте тестената закуска с яйца, приготвени под формата на омлет, като допълнение към здравословен сандвич, а може би ги предпочитате варени? Ако хапвате яйца по всяко друго време на деня, но не и на закуска, вижте няколко добри причини да закусвате по-често с тях.

Яйцата са невероятно питателни

Вкусните и полезни яйца, съдържат голямо количество хранителни вещества, като витамини А, В2, В5, В12, Е, селен, калций, желязо, калий, цинк, манган, фолат и много други. Освен това имат малко калории и са отличен източник на протеини, подпомагащи отслабването.

Не нарушават нивата на холестерола

Колкото и да е странно, умерената консумация на яйца не причинява покачване нивата на холестерола в кръвта, въпреки че самите яйца съдържат холестерол. Факт е, че това органично съединение е вредно, ако се натрупва и окислява в артериите. Но в яйцата се съдържат много антиоксиданти, което прави холестерола доста лесен за разграждане от черния дроб.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase