Снимка: Istock

Той има пикантен вкус и обичаме да го добавяме към нашите рецепти пресен настърган или сушен. Джинджифилът – онази ароматна подправка, за която знаем, че е полезна за имунитета ни, затова винаги, когато се почувстваме неразположени, си приготвяме чай от джинджифил. Но той, оказва се, е много повече от това да добавя вкус на храните и напитките ни.

Вижте 23 причини да го наричаме суперхрана и как ни прави по-здрави.

  • Има антимикробни свойства.
  • Съдържа противовъзпалителни агенти.
  • Помага за отхрачването при упорита кашлица.
  • Облекчава болките в гърлото.
  • Смути съставки за силна имунна система
  • Подпомага възстановяването при вирусни инфекции и настинка.
  • Намалява риска от развитието на рак.
  • Подобрява кръвообращението.
  • Намалява риска от сърдечни пристъпи.
  • Има естествени свойства за разреждане на кръвта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase