Снимка: БГНЕС

Какво ще се случи всъщност следващите два месеца? В следващите няколко месеца трябва, така или иначе, хората да се заразят с този вирус. Това заяви в предаването „Брюксел 1“ д – р Стефан Константинов, бивш здравен министър и  изпълнителен директор на УСБАЛО.

„На всички пожелавам, ако това им се случи, да не разберат или да е с много минимални последици.“ каза д - р Константинов. Според бившия здравен министър, „когато постигнем една голяма група хора, които са се срещнали с вируса и вече имат развит имунитет към него, епидемията ще спре“.

Д- р Стефан Константинов прогнозира, че вероятно след това ще се намерят ваксини, ще се подобрят и ще се уеднаквят протоколите за лечение, но това изисква време.

Едно лекарство се изпитва при нормални ситуации и условия в рамките на години. „Така че, да не възлагаме някакви надежди за появата на чудодейно лекарство в следващите една-две-три седмици или месеци“коментира изпълнителния директор на УСБАЛО.

Цялото интервю и други коментари за коронавируса – гледайте в предаването „Брюксел 1“ в събота, от 17.30 часа, по Bulgaria on air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase