Снимка: istock
fallback

Най-голямата борба, която водим в живота си е тази със самите себе си, с лошите навици, които изграждаме през годините. Нездравословното хранене е един от тях. Учени смятат, че нашият апетит и хранителни навици се променят през различните етапи от живота ни. Повече вижте в следващите редове.

Апетитът ви от 0 до 10-годишна възраст

Хранителните навици, които си изграждаме като деца, оказва се, могат да продължат и в по-късна възраст. Много е вероятно децата, които са с наднормено тегло, да продължат и в годините да го поддържат, ако не бъдат взети навременни мерки. Според изследвания, децата имат същото поведение на хранене като родителите си, което отново доказва, че средата ни влияе по много и различни начини.

Вторият етап или декада на нашия апетит е между 10 и 20-годишна възраст

През пубертета и юношеството повишеният апетит се влияе от хормоналните промени, които настъпват в телата ни. Това е период, в който продължаваме да изграждаме своята връзка с храната, и е изключително важен, защото ще определи до голяма степен нашите хранителни навици в по-зряла възраст. Склонни сме да хапваме по-нездравословни храни, възможни са и хранителни дефицити, които да се отразят негативно на здравето по време на развитие и растеж на тялото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback