Снимка: istock
fallback

Знаете ли какво е общото между хормоналния дисбаланс, твърде честото пиене от бутилки и невземането на душ след спорт? Тези неща могат да ускорят стареенето на нашето тяло. Звучи странно, нали? Вижте кои други навици допринасят за тези процеси.

Седите продължително време

Хората, чиято работа или начин на живот са свързани с продължително седене в рамките на 8 часа, не спортуват редовно, според проучване, биологично са с 8 години по-възрастни от реалната им възраст. Според учени, продължителното седене може да съкрати нашите хромозоми, което пък може да доведе до някои заболявания. Ето защо специалистите съветват да правим упражнения поне 30 минути на ден и да правим кратки почивки от седенето на всеки 30 минути.

Често носите тежки обици

Масивните бижута са красиви и модерни, но те също могат да доведат до по-бързо стареене на тялото ни. Знаем че кожата на ушите е деликатна и с времето ще загуби своята еластичност. Честото носене на тежки обици ускоряват нейното отпускане, дупчиците се разширяват и това добавя години към нашата външност. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

лазарова пак звездите и планетите ти нашепват!!!

8

Умник

преди 4 години

Значи бебетата стареят най-бързо. Само с мляко се хранят!

7

Tattoo Dick

преди 4 години

Мише, тежки обеци, но на срамните устни, състаряват ли? А как седи въпроса с aнaлните плъгове? Състаряват ли ако ги носиш постоянно и има ли връзка между дебелината им и степента на стареене на ***?

fallback