Снимка: istock
fallback

Консумацията на правилните храни преди и след тренировка е съществена част от успеха на всяка диетична и двигателна рутина, която спазвате. За да бъде наистина ефективна и пълноценна вашата тренировка без значение какъв вид е тя, е необходимо да се съобразите с това какво е добре да ядете преди и след тренировка, за да извлечете максимума от нея.

Консумацията на подходящите храни ще ви помогне не само да отслабнете и да изваете фигурата си в желаната от вас посока, но и ще ви предпази от разграждане на протеини от мускулите ви при недостиг на гликоген при усилена тренировка.

Ето кои са подходящите храни в най-общи линии за различните тренировки

Високоинтензивни интервални тренировки и бокс

Преди тренировка

При високоинтензивните тренировки ви е нужно много „гориво“ за енергия, за да можете да изпълните докрай програмата. Калориите обаче не трябва и да са твърде много, за да има ефект изгарянето на мазнини. Преди тренировка хапнете купичка извара с малко грозде или пъпеш, придружени с една лъжичка овесени ядки. Това ще ви енергизира и същевременно няма да ви накара да се чувствате преяли.

След тренировка

Един час високоинтензивни интервални тренировки или бокс, кикбокс или таебо могат да ви помогнат да изгорите невероятните 800 калории. Ето защо след такава тренировка е добре да презаредите батериите с нещо по-стабилно, например купа киноа или друга пълнозърнеста култура. Тя може да е придружена със сто грама риба тон, ½ купичка брюкселско зеле, червено цвекло или извара, както и ½ авокадо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback