Снимка: istock
fallback

Знаем, че закуската е първото и най-важно хранене за деня. Закусвате ли всеки ден и какви храни съставляват закуската ви? Те са от съществено значение. Някои от тях са източници на празни калории, захари, повишават апетита и пречат да бъдем в добра форма. Но има и полезни храни, които са чудесни за закуска. Вижте някои от тях.

Хапвайте яйца

Това е една от най-здравословните закуски. Редица проучвания показват, че консумацията на яйца осигурява ситост, намалява приема на калории, осигурява енергия и помага за поддържане на стабилни нива на кръвната захар и инсулина. Яйцата ни осигуряват и холин, който е много важно хранително вещество за здравето на мозъка и черния дроб, протеини, витамин D, спомагат за повишаване на „добрия“ HDL холестерол.

Кисело мляко

Доказано е, че протеинът намалява чувството за глад и има по-висок термичен ефект от мазнините или въглехидратите. Натуралното кисело мляко е чудесен източник на протеини, а „термичен ефект“ се отнася до увеличаването на метаболитната скорост. Също така, осигуряваме на червата си полезни пробиотици, които благоприятстват доброто храносмилане.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

11

преди 4 години

До xДа ве, ний тука на село секи ден мааме сирене котидж. Иначе от това на снимката трябва да има някъде наблизо де да изсипеш самосвала при бързоклека.

8

АНТИ

преди 4 години

Попара с червено вино.

7

Анонимен

преди 4 години

Шкембе чорба, подлютена? Полята с една биричка?

fallback