Снимка: Istock
fallback

Млечните продукти са много важни за цялостното здраве. В тях се съдържат незаменими хранителни вещества, включително калций, калий, витамин D. Пълномаслените млечни продукти се считат за здравословни, стига да се приемат в разумни количества.

Отдавна медицината дебатира по темата полезни или вредни са млечните продукти и отговорът определено не е еднозначен. Той зависи от индивидуалните особености на човек, дали има достатъчно от ензима лактаза, който разгражда лактозата (млечният протеин) в организма и още много други фактори.

Важно е да се научим да проследяваме симптомите на свръхконсумация на млечни продукти и да знаем кога е време да спрем.

Вижте кои са признаците, които подсказват, че сте консумирали твърде много млечни продукти.

Подуване, газове, бълбукане в корема

Ако сте прекалили с млечния протеин, това може да предизвика цялостен дискомфорт в коремната област, както в червата, така и в стомаха.

Стомашна болка

Млечната киселина дразни стомашната лигавица. Когато е в прекалено големи количества в стомаха, тя може да причини болки и неразположения.

Усилват се възпаленията в тялото

Ако страдате от болки в ставите, тези симптоми ще се засилят, ако сте прекалили с млечните продукти. За да намалите този вреден ефект, наблегнете на мастните киселини. Те имат естествен противовъзпалителен ефект върху тялото, като успокояват различни състояния, свързани с болки, подуване, скованост, дискомфорт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

Освен това, човек трябва да прави разлика - в САЩ почти всяка храна е залята с кашкавал. Ама зверски количества. Във всеки десерт - супер много масло или крема-сирене. Това прави храната изключително калорична и е нормално да се виждат отрицателни ефекти. Ние тук изобщо не ядем такива количества млечни продуки. При нас единственият реален отрицателен ефект са възможни камъни в бъбреците, заради твърде многото калций. Обаче това пак е при положение, че имаш пари да консумираш толкова много мляко.

8

Анонимен

преди 4 години

Хубава статия, ама глупава. Маслото струва 20лв/кг, млякото межу 2 и 3, прасното козе на Олим.пус е 5лв, кашкавала и сиренето са супер скъпи. Със заплата от 800лв, трудно можеш да злоупотребиш с млечни изделия. Още повече, че наистина ние не сме азиатци, Аз лично съм отгледана с домашно козе мляко, сирене и опити за кашкавал. Смятам, че са ми помогнали, а не са навредили. За възрастни хора, лактозната толерантност пада, но това важи предимно за чисто прясно мляко, не за ферментирали продукти.

7

бачкатор от Бачково

преди 4 години

Преди години селското население се е изхранвало само с мляко , особено през зимата ,когато домашните животни са ги спасявали от глад , и са били живи и здрави , доживявайки до дълбока старост.Столетници малко трудно се връзват с високо кръвно и холестерол , не мислите ли ?

fallback