Снимка: pexels.com
fallback

Спирането или ограничаването приема на захар е личен избор, който може да ви донесе повече предимства за здравето, отколкото недостатъци. Само ако престанете да подслаждате кафето си (все пак на ден пием 2, а някои и повече), ще разполагате с повече енергия. Ако имате воля да кажете „Не“ на газираните напитки и соковете, само след няколко дни ще усетите разликата.

Много храни, които ние ядем ежедневно, съдържат доста повече захар дори и от една поничка, за която всички смятат, че е едно от най-вредните сладки и тестени изделия. И тук не става въпрос за бананите, които също са сладки, но и полезни, защото съдържат диетични фибри и други вещества, които подобряват храносмилането.

Доста хора успяват да пият кафето си без захар и да не приемат подсладени сокове, но това не е достатъчно. Има толкова много неща в хладилника, които ни изкушават и дори не предполагаме, че са много по-сладки от 1 поничка. Например:

Плодово мляко

Да, в него, ако е истинско, има лактобацили, които имат важна роля за храносмилателните процеси. Ако започнете диета или по-здравословен хранителен режим, не се лъжете, че може да ядете плодови млека. Днес на пазара има най-различни видове, но те първо са пълни с оцветители и второ – прекалено сладки са. Да не говорим, че в тях съдържанието на мляко е много по-малко в сравнение с нишестето. Според данни на Eating Well, в стандартните плодови млека може да има между 10 и 20 грама добавена захар за по-добър вкус.

Вместо да купувате плодово мляко от магазина, вземете едно обикновено кисело мляко и добавете към него лъжица мед, малко замразени горски плодове или кленов сироп. Този вариант е доста по-здравословен за вас.

Кифли (сладки тестени изделия от магазина)

Колко често хапвате кифла за закуска? Не, тя не е по-полезна от поничката. Въобще кифлата, а и всички други сладки закуски, са въглехидратни бомби, пълни с прекалено много захар. Тестото им е подсладено, освен това съдържат мармалад, който е твърде сладък.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

До 5

преди 4 години

Едно пояснение. Изкуствено добитата захар - всичко, което не е плод/зеленчук и в малки количества мед не е полезно. Няма затлъстяване и болести от ядене на плодове и зеленчуци, нито дебели хора, преяли и надебеляли от плодове и зеленчуци. Захарта наистина е най-доброто гориво за мозъка. Не случайно сутрин е най-добре да се ядат плодове, лека храна, сравнително бърза и плавно достъпвана енергия за мозъка. Но пак се говори САМО за захар от естествени източници, всичко друго е отрова.

6

11

преди 4 години

Намалиш ли захарите, намаляваш си и акъла, до пълно изчезване.

5

До 4:

преди 4 години

Написал с пълни г л у п о с т и.Сладкото е най-голямата отрова. Затлъстяването като, че ли е най-малкия проблем.Среда за развиване на рак, диабет и какво ли още не. При ядене на захарни изделия се отделя повече допамин от хероин и други накотици. Захарта пристрастява повече от цигарите.Мъж на средна възраст 80 кг, който бяга 14 км гори средно около 1200 калории (при това това е доста условно).Погледнете колко калории има в един шоколад и си помислете с километра бягане ще ги изгорите.

fallback