Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Иновациите обикновено се появяват при тези, които са професионалисти в своята работа. Те знаят какво е било преди тях и мислят как да подобрят вече постигнатото. Това каза проф. Марлен Суламанидзе, специалист по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, в интервю за репортера Хюлия Айваз..

Той разказа за патентите си в областта на пластичната хирургия.

"16-те ми патента се появяваха постепенно. Те са в областта на реконструктивната пластична хирургия. Те са разпространени в много страни. Не само в Грузия и Русия, но и в Европа, САЩ и части от Азия", обясни Суламанидзе пред Bloomberg TV Bulgaria.

Суламанидзе коментира, че главното изобретение, с което е добил популярност, са конци с куки.

"Те съществуваха и преди. Аз за пръв път ги използвах в естетичната пластична хирургия. Тези конци ни позволяват при големи операции да вършим необходимите дейности, без да има разрези. Няма разрези, няма кръв, няма дълга рехабилитация. Това е най-важното мое изобретение. От него тръгнаха и други", обясни той.

"В момента работим в 56 страни основно в Европа и Азия", заяви той.

"Нашата цел е Северна Америка. В САЩ е много трудно да получим сертификат. Трябва да се чака години за разрешение, за да може да продаваме продукти в страната".

Вижте разговора с проф. Марлен Суламанидзе в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback