Снимка: Istock

Знаете ли, че безсънието, появата на мускулни крампи, се свързват най-често с липсата на магнезий в организма? Витамините и минералите играят важна роля в редица процеси, които се случват в човешкото тяло. Ето защо се нуждаем от тях всекидневно.

Кои са едни от най-често срещаните симптоми, че изпитвате недостиг на някой хранителен елемент? Важно! Преди прием на хранителни добавки, консултирайте се със специалист.

Поява на синини

Лесно ли ви се появяват синини? Това може да подсказва за недостиг на витамин С. Този важен антиоксидант, спомага за синтеза на колаген, който е от съществено значение не само за състоянието на кожата, но и за това на кръвоносните съдове. Дефицитът на витамин С може да ги отслаби, което прави много по-лесна появата на синини.

Добавете към менюто си повече боровинки, цитрусови плодове, киви, манго, папая, ананас, броколи, брюкселско зеле, карфиол, чушки, домати.

Афти и язви в устата

Често ли ви се появяват тези болезнени неразположения? Те може да се дължат на дефицит на В12. Според специалисти, този витамин се усвоява по-добре, когато се приема с други витамини от група В, включително витамин В6, магнезий, ниацин и рибофлавин.

Добри хранителни източници на витамина са яйца, зърнени храни, червено и птиче месо, морски дарове, риба.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase