Снимка: istock

Добавяме ги към любимите ни рецепти, защото те правят вкуса по-богат, интересен и сякаш не можем да си представим живота си без тях. Подправките и билките, които ни вдъхновяват в кухнята и които обичат хубавата храна. Приемаме ги като нещо, което обединява продуктите в завършен кулинарен проект, но всъщност те имат редица ползи за нашето здраве.

Ето защо не можем без тях. Какви има във вашия кухненски шкаф и кои не бива да пропускате да добавите?

Куркума

От хилядолетия се използва за облекчаване на неразположения свързани с различни състояния като артрит, болки в ставите, диабет, проблеми с храносмилането. Куркуминът, който е активна съставка в подправката, може да помогне за намаляване на риска от появата на диабет тип 2, да намали оксидативния стрес.

Розмарин

Чудесна билка, която трябва да имате в дома си. Освен че отварата от нея помага за заздравяване на косата и стимулиране на растежа ѝ, тя има и редица други ползи за здравето.

Розмаринът е богат на полифеноли, които подобряват храносмилането, спомагат за стабилизиране на кръвното налягане, за поддържане на добро ментално здраве.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase