Снимка: Istock
fallback

Искаме да се храним по-здравословно, да поддържаме желаното тегло или пък да отслабнем... В основата на всичко това са храните, които консумираме. На работа прекарваме по-голямата част от деня си. Изкушенията са навсякъде край нас. Дори и да сме закусили, обядвали, понякога между храненията огладняваме и прибягваме до консумацията на нездравословни храни лакомства.

А може да е много по-здравословно. Трябва ни само една малка кутия, в която да си вземем за деня и нещо малко за хапване, приготвено у дома. Вижте някои идеи за закуски между храненията, когато сте на работа.

Хумус и моркови

Хумусът се приготвя от нахут, като към него може да се добави сусамов тахан. Това е чудесна комбинация с високо съдържание на протеини, здравословни мазнини и фибри. Морковите ще ви осигурят и витамин А, калий. Хумус може да опитате и в комбинация със селъри, краставица. Не само ще ви засити, но ще ви осигури енергия така, като ще помогне и да контролирате нивата на инсулина и кръвната захар.

Риба тон и пълнозърнести крекери

Може да си вземете риба в собствен сос, с 2-3 крекера или сухара, малко краставичка. Чудесно хапване, което може да замени и основно. Получавате протеин, въглехидрат, фибри. Може да контролирате количеството сол, което консумирате. По желание, рибата може да замените с извара или сирене котидж.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Шопо

преди 4 години

Тая миязма без пари да ми я давате- не я вкусвам ! Виж ***,спръжа,пръжола,кебаци,кюфтаци,това е яденье!!

3

питанката

преди 4 години

Защо не спрат да преписват от американски и английски сайтове? Кой нормален българин се храни с : нахут, селъри, сирене котидж. Само да запълват мястото за "здравословни съвети" ли го правят или просто се намират на писане. Как ли са оживели толкова години българите, без да се хранят с тия "здравословни изгъзици"?

2

Ванката

преди 4 години

Само да ми захрупа някой моркови в офиса и ще опита задвратника!

fallback