Снимка: istock

Детокс на организма, по-добро здраве на костите, контрол на нивата на кръвната захар, баланс на хормоните... Все важни неща за здравето, които можем да постигнем, консумирайки всеки ден краставици. Зеленчуците имат редица предимства, от които е добре да се възползваме. Какво се променя в тялото ни, когато ги направим част от всекидневното си меню?

Намалява се рискът от неврологични заболявания

Краставиците съдържат физетин, който има доказани ползи за здравето на мозъка. Вкусните зеленчуци съдържат и фосфор. Много важен минерал, чиито дефицит се свързва с повишен риск от когнитивни заболявания.

По-бързо отслабване

Полезните зеленчуци съдържат голямо количество вода, а консумацията им ни осигурява ситост. Това ни позволява да контролираме апетита си и да не преяждаме. Ако се опитвате да отслабнете, не пропускайте да добавите краставици към менюто си.

Подобрява се храносмилането

За да имаме добро храносмилане, нашата храносмилателна система се нуждае от достатъчно количество фибри и вода. Всекидневната консумация на вкусни краставици ни осигурява точно това. В допълнение, те ни снабдяват и с витамини, които подпомагат храносмилането.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase