Снимка: istock

Не всеки човек обича да се храни със зеленчуци, макар и да знае колко полезни са те за тялото му. Ако и вие сте сред хората, за които богатата салата не е изкушение и пренебрегвате зеленчуците в хранителния си режим, ви предлагаме няколко начина да си набавите ценните микроелементи чрез други полезни храни.

Фокусирайте се върху плодовете.

Голямата част от витамините и минералите, които се съдържат в зеленчуците, могат да бъдат открити и в плодовете. За да компенсирате големите количества ценни микроелементи, съдържащи се в зеленчуците, е необходимо да консумирате повече плодове през деня. Например, половин грейпфрут доставя около 70% от дневния прием на витамин C, от който се нуждае организмът ни. Опитайте да добавите плодове към всяко хранене, за да балансирате приема на ценни вещества.

Хапвайте пълнозърнести храни.

Благодарение на тях не само ще извлечете голяма част от ценните вещества, които се съдържат и в зеленчуците, но и пълнозърнестите храни са прекрасен вариант за вашия здравословен режим. В тях има много витамини от група B,. витамин Е и фибри. Според Американската сърдечна асоциация човек се нуждае средно от около 25-30 грама фибри на ден. Ако не обичате зеленчуци и няма как да си ги набавите чрез тях, включете пълнозърнести храни в менюто си и ще доставите необходимото количество фибри на организма си. Според училището за обществено здраве към Харвард, съществува силна връзка между консумацията на пълнозърнести продукти и доброто общо здраве. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase