Снимка: pixaBay
fallback

Налице е тенденция все повече млади хора да получават инсулт, съобщиха от университетската клиника по неврология в Плевен.

Факторите за това са наднормено тегло, нелекуван диабет, нелекувано високо кръвно налягане, ирационално хранене, посочи началникът на клиниката доц. д-р Мая Дановска.

Според нея в горещото време има повишаване на вероятността от получаване на такъв удар.

Най-младият пациент, преминал през клиниката от януари, е 37-годишна жена. Тя е постъпила навреме в болницата и й е направена тромболиза.

Никога не крийте тези симптоми от доктора си!

От началото на годината в тази университетска клиника в Плевен са направени 10 тромболизи, като четири от тях са само за месец.

Медиците алармират хората да се пазят в горещото време.

От началото на годината през държавната плевенска клиника по неврология са лекувани общо 419 пациенти с исхемичен мозъчен инсулт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

АнонимеН

преди 4 години

ПОЛУЧАВАТ ЩОТО НЕ СА СИ НАПРАВИЛИ КУРС СЪС БЕЛТЪК ОТ ЯЙЦЕ!!!ОТ ДОКТОР МЕРМЕРСКИ: 20 ДНИ СЕ ЯДЕ ПО ЕДИН БЕЛТЪК НА ГЛАДНО ПРЕДИ ЯДЕНЕ ПОЛОВИН ИЛИ 1 ЧАС ПРЕДИ ЗАКУСКАТА!!ТОВА УКРЕПВА ЦЯЛАТА КРЪВОНОСНА СИСТЕМА И СПИРА НАПЪЛНО И КЪРВЯЩИ ХЕМОРОИДИ ДОРИ!-----------ОСВЕН ТОВА ЧАЙ ОТ ГЛОГ ЛИСТА И ЦВЯТ АКО СЕ ПИЕ ЩЕ ВИ ИЗЧИСТИ КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА ОТ ПЛАКА И ХОЛЕСТЕРОЛ И ЩЕ ЗАЗДРАВИ СЪРЦЕТО ТОВА НЕ Е ШЕГА!

4

Анонимен

преди 4 години

Ееей ще ни избият като дроздофили еднодневки на ув ламба.

3

Анонимен

преди 4 години

И кво сга ? Требе ли а ревнъ ?

fallback