Снимка: istock

След 30-ата годишнина нещата започват да се променят за всяка жена не само откъм психологическата страна на зрелостта, но и от здравословна гледна точка. Вече не сте на 20 и вероятно го усещате по много различни начини. Един от тях е постепенното забавяне на метаболизма. Ако през 20-те си години сте могли да отслабнете с няколко килограма за 2-3 седмици, сега нещата вероятно не стоят така и това е нормално. С напредване на възрастта процесите на обмяна на веществата забавят скоростта си.

Това не означава, че не можете да промените този факт. Напротив. Можете да опитате да се съобразите с новостите в тялото си, да се приспособите към тях и да се преборите със забавения си метаболизъм. Как? Много просто.

Раздвижете се

Ако досега сте разчитали на естествено бързия си младежки метаболизъм, нещата на 30 стоят по малко по-различен начин. Ще ви се наложи да започнете да тренирате, ако досега не сте го правили. Не е нужно да се впускате в тежки изтощителни тренировки. Достатъчно е постоянство в упражненията и ще се чувствате далеч по-добре.

Променете начина си на хранене

За да се справим с наднорменото тегло обикновено първото, което правим, е да намалим калориите, които приемаме. Това може да предизвика тъкмо обратния ефект в дългосрочен план, защото организмът забавя още повече метаболизма, за да компенсира липсата на достатъчно калории за енергия, което ви поставя в омагьосания кръг на глада и наднорменото тегло въпреки усилията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 седмица

поглъщайте семенната течност на мъжо си и метаболизмо ке е добре
не му давайте да ви яри в гъzo оти ке фанете запек и нема с'рете неколко дена

1

шляпалника

преди 1 седмица

Повече секс и потене. Друго ви не трябва.. Аааа и още нещо-още секс!