Източник: Хил Клиник

Преди 10 години Хил клиник поставя сериозно началото на лазерната урология в България и утвърждава лапароскопските операции като щадяща и ефективна алтернатива на отворената хирургия при рак на бъбрек или простата. През юни, във връзка със своя юбилей, клиниката подарява безплатно изследването Урофлоуметрия на мъжете, които се обръщат към нея за преглед на простатната си жлеза.

Изследването е много полезно за уролога, за да може той има пълна информация за състоянието на долните уринарни пътища. Преимуществото е, че за самия пациент това е много бърз и комфортен тест. Единственото, което мъжът трябва да направи е да уринира в специален контейнер, а машина отчита различни показатели на струята му. Лекарят получава информацията под формата на графични схеми. Урологът на Хил клиник обсъжда с болния всички отклонения от нормата и евентуално необходимостта от лечение. Данните от урофлоуметрията се съпоставят с клиничния преглед и субективните оплаквания. Резултатите са налични веднага.

Според световните медицински стандарти само прегледът при уролог (ректално туширане) не е достатъчен. Европейската и Американската урологични асоциации препоръчват задължително да се извършва ехография и PSA  – туморен маркер. Хил клиник са известни с това, че поддържат изключително високо ниво при диагностика състоянието на простатата при мъжа. Освен детайлно снемане на анамнеза, анализ на специалния Международният простатен симптоматичен индекс (МПСИ, IPSS), ехографско изследване, определяне обема на жлезата и остатъчната урина, се прави задължително и кръвен тест PSA.

Пациентите на Хил клиник получават внимание от страна на един от най-добрите уролози с огромен опит в диагностиката и лечението на всички заболявания на простатата. За пациентите с доброкачествена хиперплазия на простатата е важно да се знае, че колкото по-бързо и точно се постави диагнозата, толкова лечението е по-успешно. При мъжете, чиито простати са толкова големи, че затрудняват уринирането и увреждат други органи често най-доброто решение е безкръвната лазерна операция. В Хил клиник единствени в страната разполагат със Зелен лазер, Тулиум лазер и новия Холмиум Moses лазер. Към момента там са успешно оперирани над 3000 пациента с доброкачествено увеличена простата, което ги нарежда сред болничните заведения с най-голям брой извършени лазерни манипулации в света.

За самите пациенти лазерното отстраняване на простата е нетравматично, бързо, безболезнено. Тъй като обичайно те са мъже в напреднала възраст и с придружаващи сърдечно-съдови заболявания лазерът е безалтернативен метод. При него не се налага пълна упойка, а рискът от кървене е сведен до абсолютен минимум. По време на самото отделяне на простатата не се засягат нервите, отговарящи за ерекцията, т.е. мъжете запазват напълно сексуалната си сила. Също така се съхранява волевото уриниране, докато при друг тип операции може да се стигне до състояние на инконтиненция /неволно изпускане на урина/, което е много неприятно за пациента и силно понижава качеството му на живот. Всички тези преимущества правят лазерната операция на простата сред най-желаните еднодневни хирургични намеси.

За консултация и изследвания на простатата в Хил клиник запазете предварително час на 02 439 3131. Пълен пакет преглед, ехография и PSA тест през юли струват 35 лв. и към тях получавате безплатна урофлоуметрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase