Снимка: istock

Детоксикирането на организма е важно, за да може той да функционира правилно на клетъчно и органно ниво. Радикалните методи за премахване на токсините, като лечебен глад или пречистващи дни, в които сте само на вода и плодове без друга храна, може да се окажат истински непреодолимо предизвикателство, а и не са за всеки. Всеки обаче може да направи някои здравословни промени в начина си на живот всеки ден, за да се освободи от излишните токсини, задръстващи тялото му. Ето как.

Спрете приема на захар

Ако се опитате да преустановите пиенето и яденето на храни и напитки, съдържащи захари, не само ще детоксикирате тялото си от тези вредни вещества, а и ще отслабнете без да полагате особени усилия, още повече ако захарите са присъствали ежедневно в менюто ви.

Пийте повече вода

Пийте най-малко 2 литра вода на ден. Така ще помогнете на бъбреците си да извеждат токсините от тялото чрез повишено производство на урина.

Движете се повече

Когато правите макар и леки упражнения всеки ден или се движите интензивно в ежедневието си, вие стимулирате кръвообращението. Това помага на кръвоносната и най-вече лимфната система да изведат токсините от организма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 седмици

Колкото ядеш захар, още повече ти се дояжда, болестно състояние.

3

доФтор

преди 4 седмици

Участвайте в тотото другари-и то с печалби ще ви натовари-играйте месечно по две заплати-а после яжте чушки и домати !

2

Анонимен

преди 4 седмици

Детоксикация или
Детоксициране

Правопис сядай "слаб" 2.