Снимка: pexels.com
fallback

В днешно време перфектната фигура се е превърнала във фикс-идея за повечето хора по света. Режими, диети и сурови упражнения са само част от нещата, които започват да се спазват след коледните и новогодишни празници.

Целта на всеки е да влезе във форма за лятото, да стегне всяка част от тялото си и да се покаже с гордост на плажа. Най-важното обаче е да отслабваме с мярка и здравословно. Най-честият въпрос, който хората си задават преди да се подложат на диета е – колко точно трябва да тежа? Много фактори влияят на теглото като пол, форма на тялото и височина.

Ако и вие изпитвате трудност при определянето на точното тегло за вас, то тогава ви предлагаме няколко начина, по които да си помогнете.

Индекс на телесната маса

Този метод е най-добре познат на обществото. Базира се на отношението между височината и теглото на човека.

Начинът за измерване е много лесен. Просто въвеждате пола, теглото и височината си и калкулатор изчислява индекса. След това резултатите се делят на пет категории от под нормално тегло до изключително затлъстяване. Стойностите им са:

<19 – под нормалното тегло.

19 до 24 – нормално тегло.

25 до 29 – над нормалното тегло.

30 до 39 – затлъстяване.

40 и нагоре – затлъстяване, което е изключително вредно за здравето.

Проблемът с този метод е, че той не взима под внимание някои други фактори като разпределение на мазнините в организма, мускулна маса и измерванията на талията и ханша.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

"В днешно време перфектната фигура се е превърнала във фикс-идея за повечето хора по света. Режими, диети и сурови упражнения са само част от нещата, които започват да се спазват след коледните и новогодишни празници."Ако това беше така, нямаше да има толкова дебели хора.

3

преди 4 години

Аз имам перфектно тяло. Благодаря ти Господи!

2

До 1

преди 4 години

Вземи отслабни малко тогава !

fallback