Източник: Reuters
fallback
Аналният секс създава особено по-висок риск от трансмисия на различни инфекции в сравнение с други видове сексуални актове.
 
Основните рискове при този акт идват от особеностите на аноректалната мукоза – поначало тя няма добра лубрикация и дебелината на лигавицата не предвижда високи съпротивления. При анален секс лесно се травматизира и досегът с подлежащите тъкани и кръв създава условия за по-лесна трансмисия на инфекции и у двата партньора.
 
Според някои източници при анален секс рискът за заразяване с ХИВ е 30 пъти по-висок. Освен това трябва да се има предвид и богатата микробиота в аноректалната лигавица, която при попадане в мъжката уретра може да причини различни инфекции. При мъжете по-голямата дължина на уретрата се свързва с по-добро отмиване на попадналите бактерии при уриниране, и все пак аналният секс създава голям риск от колонизация на пикочните пътища.
 
Повече можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Сдом и Гомор

преди 4 години

В Англия една полякиня ми даваше само в отзад да я онождам пазила се за мъжа си.Нещо с католицизама ама не го разбрах... Иначе не ме кефи щото не може да се развихриш...

24

Getting ready mafaka

преди 4 години

По време на секс обичам да го масажирам с пръст но не и да си вкарвам члена вътре. Мацките им е супер приятно , няма болка неприятни ухания и последващи неприятности за двамата. При чистоплътни жени не пропускам и с език и двете места. Старая се да доставя максимално удоволствие на човека с мен. Не практикувам aнален секс и не бих поискал от една жена подобно нещо. Намирам го за отвратително, но това си е лично мое мнение.

23

Анонимен

преди 4 години

Пропуснали сте най- важното, поради увреждане на мускулната и нервна тъкан се полечава разхлабване и невъзможност за задържане на фекалните маси. Получава се постоянно изпускане на слуз и малки количества ф. Изобщо практикуването на подобни извращения няма нищо общо с нито едно топло човешко чувство. Просто извращение.

fallback