fallback


С оранжеви лентички и надпис "Идвам да помогна" работиха лекарите и медицинските специалисти в Центъра за спешна медицинска помощ - София. Инициативата е по повод 27 май - Световният ден на Спешната помощ.
 
На този фон статистиката за агресията срещу медици показва, че вербалните и физически нападения се увеличават, пише Bulgaria ON AIR.

Д-р Николаева е едно от младите попълнения в екипа на столичната спешна помощ. Преди 2 години и половина не е предполагала, че съдбата ще я срещне с линейките.

В световния ден на Спешната помощ, със закачени оранжеви лентички на реверите и надпис "Идвам да помогна", лекарите и сестрите се обявиха против агресията срещу тях.

От началото на 2019 г. 7 екипа са били нападнати физически по време на своите дежурства.

Медиците поднесоха цветя пред Докторския паметник в столицата с минута мълчание в памет на загиналите лекари по време на изпълнение на служебния си дълг.

Специалността "Спешна медицина" се въвежда през 1994 г. в Белгия, а страната ни е една от първите 5 в Европа, която я въвежда още същата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

к0нсерва

преди 4 години

всеки засегнат от лекарска грешка има право или в съда, но такъв в страната няма, или чрез други форми да търси справедливост! лекар не е равно на господ, че да си специален!!

1

Анонимен

преди 4 години

ЕДНО ВРЕМЕ БАНДИТИТЕ КАЗВАХА.ПАРИТЕ АКО ТИ Е МИЛ ЖИВОТА.СЕГА ВЕЧЕ ГО КАЗВАТ ЛЕКАРИТЕ.В ОКРЪЖНА БОЛНИЦА В СОФИЯ В СПЕШНОТО.ИСТИНСКА СЛУЧКА.СЕСТРАТА ИЗЛИЗА И КАЗВА КАДЕ Е ПАЦИЕНТА С ОТВОРЕНАТА РАНА.А ХОРАТА,ЕМИ ТЯ МУ ЗАРАСНА И ЧОВЕКА СИ ТРЪГНА

fallback