Колкото по-малко ядем, толкова по-дълбоко тялото ни навлиза в режим на готовност. Тогава то е склонно да преобразува приетите калории в мазнини, за да ги складира в запас. Ето защо нискокалорийната ви диета не дава особени резултати, а и ви кара да се чувствате крайно изтощени. Организмът се нуждае от енергия, за да извършва всички процеси. Когато се храните с намален брой калории, той се опитва да си запази част от тях за „черни дни“.
Вместо да гладувате и да изтощавате тялото си до краен предел, наблегнете на някои храни, които имат изгарящ мазнините и калориите ефект.
Кои са те, вижте в следващите редове.
Бобови
Бобовите растения дават растителни протеини, много големи количества фибри и минерали, които засищат и същевременно балансират нивата на кръвната захар. Въглехидратите в тях са полезни и се разграждат бавно. Това спомага за контрола на диабета, на глада и приема на излишни калории.
Костен бульон
Съвкупността от аминокиселини, колаген и антиоксиданти в бульона, сварен от кости, е един от най-добрите механизми за ускоряване на метаболизма и топенето на излишните калории.
Горски плодове
Горските плодове са сред най-богатите доставчици на полезни антиоксиданти в природата. Те са бедни на калории, които ги прави важни и за контрола на диабета, освен на теглото.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
6
Microwave
преди 4 годиниНай-добре топи мазнините - микровълновата.
5
Анонимен
преди 4 годиниАбе какви са тия глупости, преписвате ги от немай къде или си ги изсмуквате от пръстите. Храни, които топят мазнини??!?? Храните, които се смята, че имат негативен калориен баланс - изискват повече енергия за смилането и усвояването им, отколкото дават - са няколко и те не присъстват тук, това са - целина, броколи, ябълки, домати, грейпфрут...Всичко друго, може да се каже че е полезно, но не топи мазнини. Топенето на мазнини е просто - дефицит на калорий. Как се постига е отделна тема.
4
Киселини стопяват;)
преди 4 годиниИначе сега сериозно, тялото трупа мазнини при всяко хранене когато глюкозата в кръвта се окаже в повече. А това че при гладуване и последвало хранене трупало повече... ами не. Първо задоволява недостига и чак тогава трупа излишъка както прави всеки път!