Снимка: istock
fallback

Казват, че 40 е новото 20. Всяка възраст носи своята красота, но и промени. За някои сме подготвени, за други – не. Едно е сигурно, всеки възрастов период има своите хранителни навици. След 40 трябва да въведем малки промени, които да ни помогнат да бъдем в добър баланс и здраве, и да се радваме на живота. Кои са корекциите в хранителните навици, които е важно да направим?

Поддържайте метаболизма си

С напредване на възрастта метаболизмът се забавя, което е една от причините да покачваме телесното си тегло. Но има начин да противодействаме на тези възрастови изменения и да стимулираме метаболитните процеси. Храненето разбира се, е от ключово значение. Не пропускайте хранене, хапвайте често и по малко. За още по-добри резултати, увеличете приема на протеини. Те ще ви осигурят ситост, ще помогнат да поддържате мускулната маса и енергийните си нива.

Изберете пълнозърнести храни пред рафинираните

Има 2 основни вида зърна – цели и рафинирани. При пълнозърнестите продукти зърната са или цели, в първоначалната си форма, или се смилат без да бъде отстранявана нито една част от тях. Пълнозърнестите храни са богати на витамин В, калий, магнезий и фибри, което подпомага храносмилането ви, намалява риска от сърдечни проблеми, затлъстяване и диабет.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Диди

преди 5 години

Има статии на които по-ценни са коментарите.

7

Додо

преди 5 години

"Не пропускайте хранене, хапвайте често и по малко. За още по-добри резултати, увеличете приема на протеини. "===========Aко правите така, със сигурност ще си лепнете диабет, наднормено тегло, а и да пази Господ кой знае какво още.... Михаелa, ти не беше ли специалист по аналeн секc, откога взе да се правиш и на диетоложка?

6

Анонимен

преди 5 години

Съветвам се само със специалисти. Все пак, моето здрава е едно от най-важните неща!

fallback