Снимка: Istock

В желанието си да отслабнем често допускаме една и съща грешка – пропускаме хранене. Някои хора не си създават навика да закусват, докато други не вечерят. И в двата случая това вреди на здравето и процеса на отслабване.

Ако вечер сте си лягали, пропускайки да хапнете нещо леко за вечеря, със сигурност знаете колко трудно е да заспите поради глада или колко неспокоен е сънят ви. Това е съвсем нормална реакция на организма. Той си иска необходимото му. Споделяме няколко причини, които ще ви убедят да не пропускате здравословната вечеря.

Отразява се на мускулната маса

Тренирате интензивно във фитнеса, вдигате тежести, но си лягате гладни. Проучвания показват, че сънят на празен стомах лишава организма от важни хранителни елементи, които са необходими за изграждането и подхранването на мускулите. Когато гладувате, особено след интензивна тренировка, тялото започва да разрушава мускула за енергия. Ето защо след тренировка хапнете малко печена риба със свежа салата или по-леко месо.

Пийте достатъчно вода и не преяждайте. Комфортната пълнота в стомаха ще ви позволи да спите без смущения, докато оставяте на тялото си да извършва всичките си нощни процеси, включително възстановяване и изграждане на мускули.

Крие риск от обилна закуска и преяждане в останалата част от деня

Редовното хранене в малки количества със здравословни храни, може да направи чудеса за вашата фигура и здраве. От друга страна пропускането на трите най-важни хранения за деня, забавя метаболизма. Още една причина да не си лягате без лека вечеря, е че на сутринта ще се събудите изключително гладни, което ще увеличи риска да закусите с нездравословни храни или да хапнете двойна порция овесени ядки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase