Снимка: Istock

Йога е група от физически, умствени и духовни практики или дисциплини, които произхождат от древна Индия. Има различни видове йога, но който и да изберете, знайте че практикувайки го редовно, ще може да подобрите вашата сила, баланс и гъвкавост на тялото., но не само това. Вижте защо йога е толкова полезна за жените.

Намалява нивата на стрес

Ежедневният стрес има редица негативни последствия за физическото и емоционално здраве. Като по-чувствителни, дамите преживяват нещата край тях много по-емоционално. Йогата е чудесна практика, която може да им помогне да намалят значително нивата на стрес, тревожност и да балансират.

Намалява възпаленията в тялото

Отново стресът, заседналият начин на живот, нездравословното хранене и вредните навици, могат да предизвикат възпаления в тялото, отслабване на имунитета. Възпалителните процеси могат да доведат до редица сериозни заболявания, като рак, диабет и сърдечни заболявания.

За по-здраво сърце

Още една причина да практикувате йога редовно е, че тя подобрява здравето на сърцето. Здраво функциониращото сърце, гарантира, че тялото ви се снабдява адекватно с необходимите хранителни вещества. Кръвообращението е нормализирано, кръвното налягане също.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase