Снимка: pexels
fallback

Добре е здравословният начин на хранене да включва консумацията на няколко вида месо, освен риба, които да редуваме. Вашето меню включва ли месо и какво? Ако страдате от анемия, липса на енергия, лошо състояние на косата и кожата, трудно ви е да се разделите с излишните килограми, може би не ви достигат достатъчно животински протеини. Вижте 4 вида месо, полезни за женското здраве.

Заешко месо

Заешкото месо е едно от най-добрите за диети. Консумацията му помага бързо да задоволим глада си, да изгорим излишните калории, като в същото време ни осигурява протеини и полезни микроелементи, сред които селен, желязо, калий, фосфор, холин (витамин В4), бетаин, витамин В12.

Говеждо месо

Говеждото месо е едно от най-препоръчваните меса, особено за диета, поради ниското си калорийно съдържание, минималното съдържание на мазнини и високото съдържание на желязо. Говеждият черен дроб е един от най-богатите животински източници на желязо, което може да намали риска от появата на анемия и сърдечни проблеми.

Също така, този вид месо ни осигурява важните витамини от група В, А, С, Е, К, РР, както и еластин и колаген.

Консумацията му е един от най-добрите начини да попълним своите колагенови резерви и да се радваме на млада и здрава кожа и кости.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

futurehealth

преди 4 години

Интересна статия!

6

здраве

преди 5 години

В този раздел само глупости ли се пише?Не журналистика а пародия.

5

Раши

преди 5 години

Лапайте месото по-често и ще пращите от здраве!

fallback