Снимка: Istock
fallback

Морските водорасли са деликатес, който изключително рядко присъства на трапезата ни, освен ако сме посетили рибен ресторант, предлагащ морски деликатеси. Тези морски ядливи растения са част от кухнята на много морски народи на изток и на запад и има причина за това. Морските водорасли са невероятно богати на витамини, минерали и други важни хранителни вещества, които ни правят по-здрави.

За да сме по-конкретни ще изброим 10 причини да се сещате по-често за морските водорасли и да ги слагате на трапезата.

Те са богати на растителни протеини

Растителните протеини засилват метаболизма и подобряват състоянието на клетките в тялото. Те имат способността да потискат възпалението в тъканите и да повишават имунната защита.

Те са източник на антиоксиданти

Морските водорасли са много богати на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, предпазвайки от стареене, рак и редица хронични заболявания.

Имат противовъзпалителни свойства

Повечето морски водорасли съдържат полизахариди, които имат много силни противовъзпалителни свойства. Те подобряват състоянието на имунната система, симптомите при някои хронични заболявания, диабет, артрит, дегенеративни заболявания на нервната система, двигателния апарат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Spounge Bob

преди 5 години

Морските водорасли са полезни най-вече за рибите и раците.

fallback