Снимка: pexels

Спазвате хранителен режим, спортувате и искате не само да се разделите с излишните мазнини, но и да изградите чиста мускулна маса?

Тогава се нуждаете от храни с високо съдържание на протеини, тъй като те са много важни за натрупването на мускули, но от друга страна въглехидратите и мазнините също са необходими източници на енергия.

Вижте кои храни, освен фъстъченото масло могат да направят планът ви по-ефективен.

Яйца

Една от най-добрите храни за изграждане на мускули са яйцата. Те са качествен протеин, също така съдържат здравословни мазнини и други важни хранителни вещества като витамини от групата В и холин, които ни осигуряват енергия. Протеините са съставени от аминокиселини, а яйцата съдържат големи количества аминокиселинен левцин, което е особено важно за мускулното натрупване.

Сьомга

Сьомгата е чудесен избор на храна за изграждане на мускули и цялостно здраве. Тя ще ви осигури протеини, омега-3 мастни киселини, витамини от група В. Омега-3 мастните киселини играят важна роля в мускулното здраве и дори могат да увеличат мускулната маса по време на тренировъчните програми. Ако не харесвате този вид риба може да го замените със скумрия, риба тон.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase