Снимка: pixabay
fallback

Наименованието на цейлонския чай идва от Цейлон – името на Шри Ланка до 1972 година. Климатичните условия в страната са много подходящи за отглеждането на този вид чай, който се предлага в три варианта – черен, бял, зелен.

Черният цейлонски чай има мек, приятен вкус, напомнящ на цитрусовите плодове. Зеленият е по-пикантен, ароматен и има по-високо съдържание на антиоксиданти. Белият цейлонски чай е най-скъп, защото се обработва изцяло на ръка и изисква много слънце.

За какво помагат и трите вида цейлонски чай? Какви са неговите здравословни ползи?

Отслабване

Едно от най-хубавите неща на цейлонския чай е неговата способност да стимулира метаболизма, което го прави чудесен инструмент за онези, които се борят с килограмите.

Повишава имунитета

Цейлонският чай помага на имунната система да работи добре, благодарение на антиоксидантите в него. Те намаляват оксидативния стрес, влияещ върху имунитета.

Подкрепя здравето на сърцето

Цейлонският чай съдържа много добри количества калий, което е решаващ фактор за здравето на сърцето. Калият помага за отпускане на напрежението в сърцето и стените на кръвоносните съдове, намалява кръвното налягане и поддържа здравословни нива на холестерол.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 5 години

Толкова много билки имаме ,но никой не се сеща да каже и една хубава дума за тях!

3

Ъ

преди 5 години

Тази "халба" е за боза и е от лято стъкло, т.е. нищо не струва, освен това е твърде малка за халба (трябва да е от половин до един литър).Поне става за микровълнова фурна.

2

С.

преди 5 години

Грехота!!! В тая хубава халба да налеете чай..

fallback