Снимка: Pixabay
fallback

Европейската агенция по лекарствата забрани вноса на опасния валсартан от Китай в Европейския съюз, стана ясно от електронната й страница.

Той е активното вещество в над 180 медикамента, част от които са срещу високо кръвно и сърдечно-съдови проблеми, припомня "Монитор".

Oще по темата

Агенцията е отнела рзрешението на фирмата – производител "Zhejiang Tianyu" за експорт в общността.

Крайната мярка дойде, след като Дирекцията за качеството на лекарствата и здравната грижа откри в хапчетата за кръвно на китайската компания ниско съдържание на N-nitrosodimethylamine (NDMA).

Според експертите има вероятност те да увеличават риска от развитие на онкологични заболявания при дълга употреба.

Заради съдържанието на опасната съставка в разлини продукти, те бяха изтеглени от пазарите в ЕС през юли. Занапред обаче китайската компания няма да може да продава активната субстанция за лекарства, които са предназначени за продажба в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

За м-р Валънтайн К.

преди 5 години

Върнах се на глупавия спор, да видя наглото момченце дали не е изплискало още от надменната си злоба. От началото заподозрях, че то е един нов американец, но е усвоило манталитета на господарската раса.После си го представих как с ръка на сърцето, сред тълпа от жълти, черни, бозави пее химна им със сълзи в очите на церемонията по полагане на клетва към Америка. И ми стана гадно, защото при него това е довело до презрение към всички нас, които не напуснахме България. На която съм се клел аз!

21

Фармацевт

преди 5 години

Предстаи се с името и фамилията си. А не крий като мишка. С кеф бих ти смачкал фасона.

20

Фармацевт

преди 5 години

До номер 18 Я провори Валентин Копанаров - мениджър фармаковиджилънс. Чукни в LinkedIn да видиш профила. Тва съм аз. А, ти къв си. Некъв форумен експерт.

fallback